Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

O parte dintre detinutii de la Barcea Mare Muncesc departe de gratii : Politia Hunedoara
Jo 10 apr 2008 14:38:36 +0300


O parte dintre detinutii de la Barcea Mare Muncesc departe de gratii
Politia Hunedoara : Un număr de 20 persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Bârcea Mare lucrează în afara locului ...

Un număr de 20 persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Bârcea Mare lucrează în afara locului de deținere. Deținuții nu sunt păziți de personalul închisorii pe timpul celor opt ore cât stau la serviciu. Muncesc cu plăcere, bucuroși că petrec câteva ore departe de zidurile reci și neprimitoare ale închisorii, iar ca bonus, în tot acest timp, ei pot folosi telefonul mobil personal, dacă dețin un asemenea aparat, cu condiția ca la întoarcere, acesta să fie predat personalului penitenciarului.


Cei 20 de deținuți au fost repartizați de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor private de libertate în regimul deschis. Potrivit inspectorului principal Gabriel Vesa, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranță Bârcea Mare, aceștia sunt repartizați în cadrul a două puncte de lucru a câte 10 condamnați având un program de opt ore zilnic, iar deplasarea lor la și de la punctul de lucru se face cu mijlocul de transport aparținând beneficiarului. „Potrivit acestui regim de executare, actele normative în vigoare le acordă posibilitatea de a presta muncă în condiții similare cu persoanele libere, având obligația de a reveni în penitenciar după terminarea programului de lucru. Acestora le este stabilit itinerariu de deplasare de administrația penitenciarului de la care nu se pot abate. De asemenea, pe timpul cât desfășoară activități productive în afara locului de deținere le este interzis să părăsească locurile unde sunt planificate înainte de terminarea programului”, a declarat inspectorul principal Gabriel Vesa.

„Libertate” pentru opt ore

penitenciar_barcea_mare.jpgPe timpul cât se află în afara penitenciarului, deținuții pot primii bani din contul personal sau mijloace de plată electronice necesare efectuării unor cheltuieli minime legate de asigurarea igienei personale, transport, suplimentarea hranei, achiziționarea unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. De asemenea, aceștia pot folosi în timpul cât se află la muncă telefon mobil personal dacă îl dețin și pe care, împreună cu celelalte obiecte pe care le pot păstra asupra lor respectiv: sume de bani și mijloace de plată electronice vor fi depuse și păstrate la întoarcerea de la muncă într-un spațiu special amenajat, în casete prevăzute cu încuietori sigure, amplasate la intrarea în locul de deținere. Cele două puncte de lucru a fost înființate la sfârșitul lunii martie 2008. Inspectorul principal Gabriel Vesa mai spune că, până în prezent, cei 20 de condamnați nu au înregistrat încălcări ale obligațiilor care le revin. „Astfel de puncte de lucru se vor înființa și în viitor în funcție de cererile beneficiarilor și îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege de persoanele private de libertate pentru a presta muncă în afara penitenciarului fără supraveghere cu personal specializat”, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță de la Bârcea Mare.

Interziceri

Persoanelor din acest regim le este interzis pe timpul cât se află în afara penitenciarului să procure, să dețină, să comercializeze și să consume băuturi alcoolice sau psihotrope, să frecventeze localuri publice, să conducă autovehicule, să intre în legătură cu alte persoane ori să se deplaseze în anumite locuri decât cele care au legătură cu munca prestată, să poarte, să dețină arme și muniții, substanțe toxice ori explozive de orice fel.


Sursa : Servus Hunedoara : Penitenciar Barcea Mare


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

O parte dintre detinutii de la Barcea Mare Muncesc departe de gratii
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti