Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Furt din Casa Domnului : Politia Romana Barbura : Baita
Jo 14 feb 2008 11:08:21 +0200


Politia Romana Barbura
Politia Romana Barbura : Liniștea satului Barbura, situat în comuna Băița, la numai câțiva kilometri de municipiul Deva ... - Baita : Judetul Hunedoara

furt_din_casa_domnului_1.jpgLiniștea satului Barbura, situat în comuna Băița, la numai câțiva kilometri de municipiul Deva, a fost spartă după ce persoane necunoscute au pângărit biserica așezării. Mare le-a fost mirarea oamenilor din sat când au văzut că mai multe cărți biblice și alte obiecte bisericești aflate în lăcașul de cult sunt pătate cu sânge. Mai mult, la o primă evaluare, s-a constatat că un veșmânt bisericesc lipsește din biserică. Localnicii și preotul bisericii sunt îngroziți de cele întâmplate și nu își pot explica cine a fost capabil de un asemenea gest. Oamenii bănuiesc că, fie lăcașul de cult a fost călcat de hoți, fie de batjocoritori. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili de unde provin petele de sânge de pe obiectele bisericești și cine se face vinovat pentru aceste fapte.


furt_din_casa_domnului_2.jpgSinistra descoperire a fost făcută ieri dimineață de cantorul bisericii din Barbura. Când a intrat în lăcașul de cult, omul a văzut sânge pe mai multe cărți biblice, pe piciorul potirului, pe o cruce și pe alte obiecte din biserică. O cârpă aruncată în mijlocul unei mese era îmbibată de sânge, iar geamul din spatele lăcașului de cult era spart. Totodată, ușa de acces laterală din biserică era forțată. „Aici este un sat liniștit, iar în el mai sunt locuite aproximativ 60 de case. Este prima oară de când eu, ce slujesc biserica drept cântăreț de mulți ani, când văd așa ceva”, a spus Nicușor Struteschi, cantorul bisericii. Îngrozit de ce a văzut, omul a chemat preotul, care l-a rândul lui a sesizat Poliția. După ce s-au uitat împrejur, cantorul și preotul bisericii și-au dat seama că din lăcașul de cult au dispărut și obiecte. „M-am îngrozit când am văzut că lipsesc unele lucruri din sfânta biserică și mai mult, există și pete de sânge în acest locaș de cult”, a mai spus cantorul Nicușor Struteschi. La prima vedere păreau că au dispărut unele cărți religioase, o tavă și un veșmânt bisericesc. După ce au verificat mai atent, au constatat că răufăcătorii au plecat cu un veșmânt bisericesc, celelalte obiecte despre care s-a presupus inițial că au fost furate fiind doar mutate de la locurile obișnuite.

furt_din_casa_domnului_3.jpg

Furt din Casa Domnului


Sătenii sunt revoltați

Preotul paroh al bisericii din Barbura, Daniel Kladni nu își poate explica ce s-a întâmplat. Părintele spune că, în urmă cu câteva zile, a oficiat în biserică o slujbă de înmormântare și totul era în regulă. „Sâmbăta trecută a fost o înmormântare și totul părea a fi în regulă. Din fericire, dacă pot spune așa, după primele cercetări pare a fi dispărut numai un veșmânt preoțesc, celelalte lucruri sfinte din biserică fiind doar mutate de la locurile lor obișnuite. Rămâne a se stabili de unde au apărut acele pete de sânge”, a declarat părintele Kladni. El mai spune că una dintre ușile bisericii nu era încuiată, lucru care probabil le-a permis răufăcătorilor să pătrundă ușor în interiorul lăcașului de cult. Sătenii din Barbura, adunați în număr mare în curtea bisericii, sunt șocați de acestă teribilă veste. ”Nu se poate imagina o astfel de blasfemie”, spuneau, aproape la unison, locuitorii din Barbura, în timp ce, în interiorul lăcașului de cult, polițiștii făceau cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. „Nu pot să-mi dau seama cine a putut să facă așa ceva. Probabil, că persoane cu antecedente penale din zonă. Nu știm. Polițiștii au acționat prompt și acum verificările sunt în derulare”, a mai spus părintele paroh Daniel Kladni.


Sursa : Servus Hunedoara : Politia Romana


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti