Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

40 de utilizatori romani de DC++ risca inchisoarea
Vi 23 iul 2010 11:02:48 +0300


40 de utilizatori romani de DC++ risca inchisoarea
Asociația Industriei Muzicale din România (AIMR) informează că a strâns, în luna iunie, probe împotriva a 40 de internauți ...

Asociația Industriei Muzicale din România (AIMR) informează că a strâns, în luna iunie, probe împotriva a 40 de internauți utilizatori ai rețelei DC++, care încalcă Legea drepturilor de autor, urmând a trimite dosarele lor la poliție.

Asociația Industriei Muzicale din România va trimite dosarele cu probe privindu-i pe cei care au partajat fișiere muzicale pe internet la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul fiecărui inspectorat județean de poliție, serviciu îndreptățit să înceapă cercetarea prin percheziție domiciliară.

Pe lista neagră a lunii iunie privind încălcarea Legii drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) prin partajarea de fișiere muzicale, AIMR nominalizează municipiile București, Miercurea Ciuc, Craiova, Sfântu Gheorghe, respectiv mai multe localități din județele Cluj, Gorj, Neamț, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botoșani și Ilfov.

România conduce detașat în topul 10 al țărilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un număr de 913 hub-uri active în iulie 2010, fiind urmată, la mare distanță, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. În top mai figurează Franța, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situându-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate.

Inspectorii AIMR urmăresc permanent informația partajată prin huburile DC++ de utilizatorii români, fapt care face posibilă și generarea unor date statistice. Astfel, media înregistrată pe hub-urile DC++ în România a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu vârfuri de peste 100.000 de utilizatori activi în orele serii și la sfârșit de săptămână. Cantitatea totală de informație partajată pe hub-urile românești la ora 17.00, într-o zi de luni, de exemplu, depășește 17.000 terabytes, putând fi echivalată cu peste 4 miliarde de piese muzicale în format mp3 sau 24 de milioane de exemplare de filme în format xvid.

Un utilizator accesează trei hub-uri concomitent, în medie, într-o sesiune de conectare. Accesarea hub-urilor implică în mod necesar punerea la dispoziție de informație, peste 90% din informația partajată de useri fiind informație protejată de copyright (muzică, film, soft, jocuri). Conexiunile peer-to-peer reprezintă principala formă de facilitare a pirateriei online de muzică, în special în variantele DC++ și Torrent.

Potrivit articolului 139 din Legea nr. 8/1996, "constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziția publicului, inclusiv prin internet sau prin alte rețele de calculatoare, fără consimțământul titularilor de drepturi".

Producătorii de muzică reprezentați de Asociația Industriei Muzicale din România sunt titulari de drepturi asupra propriilor înregistrări sonore, acționând pentru protejarea drepturilor pe care le au și în acest mod, prin identificarea și urmărirea în justiție a persoanelor fizice sau juridice care încalcă prevederile legii dreptului de autor și a drepturilor conexe. AIMR protejează atât repertoriul muzical românesc, cât și repertoriul internațional al membrilor săi. Monitorizările online realizate de AIMR au caracter permanent, dosarele cu probe contra utilizatorilor care încalcă legea urmând a fi trimise către poliție în luna iulie.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti