Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Traian Basescu implineste joi 59 de ani
Jo 04 nov 2010 10:45:12 +0200


Traian Basescu
Traian Basescu s-a nascut in 4 noiembrie in Basarabi (Murfatlar), județul Constanța.

Traian Basescu s-a nascut in 4 noiembrie in Basarabi (Murfatlar), județul Constanța.

Traian Băsescu s-a născut ca fiu al ofițerului Dumitru Băsescu, fost muncitor, recrutat de Partidul Comunist Român pentru cariera militară. Conform declarației senatorului Sergiu Nicolaescu, Dumitru Băsescu a fost la Sibiu coleg de școală militară cu Victor Stănculescu și Vasile Milea, avansați în timpul regimului comunist la gradul de general, cu funcții cheie în guvernul Constantin Dăscălescu.[4] Dumitru Băsescu a decedat în anul 2002 iar soția acestuia, Elena Băsescu, născută în 1928 a decedat în anul 2010.

Traian Băsescu a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială.

În anul 1995 a absolvit cursurile avansate în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat.[5]

Este căsătorit cu Maria Băsescu, cu care are două fete: Ioana și Elena.

În 2004 a candidat pentru președinție din partea Alianței D.A. (PNL-PD), câștigând alegerile și devenind președinte al României.

În 2009 a candidat din nou pentru președinție din partea PD-L, câștigând alegerile și rămânând în funcția de președinte. Conform datelor publicate în presă, Traian Băsescu a câștigat alegerile pentru că a primit majoritatea voturilor (115 831 din 146 876) cetățenilor români din diaspora și Republica Moldova,[2][3] care au reprezentat aproximativ 0,60% din numărul voturilor totale valabil exprimate.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti