Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Crinul si spinul : Politica Interna : Crin Antonescu
Ma 19 feb 2008 08:11:36 +0200


Crin Antonescu
Politica Interna : Crin Antonescu, căci despre el este vorba, pare la prima vedere un om cumsecade, consensual, dar capabil și de polemică ...

crin_antonescu_2.jpgCrin Antonescu, căci despre el este vorba, pare la prima vedere un om cumsecade, consensual, dar capabil și de polemică și combativitate politică, toate exprimate însă într-o notă decentă și elegantă, cel puțin deocamdată. Trecutul politic al lui Crin Antonescu pare a fi unul curat la prima vedere. Este foarte adevărat că nici nu a deținut funcții de mare miză politică în exercițiul puterii. Funcția de ministru al Tineretului și Sportului, exercitată în regimul Constantinescu, nu l-a făcut prea vizibil din punct de vedere politic. Era, pe undeva, și firesc, având în vedere că politicianul liberal era la începutul carierei, dar probabil că și un anumit bun simț politic a contat în evoluția sa naturală pe scena politică de la noi. Astăzi, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, și-a câștigat o anumită prestanță și charismă politică, evidențiate mai ales cu prilejul atacurilor lansate împotriva lui Traian Băsescu. De fapt, în ultimii ani, Crin Antonescu a fost unul dintre cei mai înverșunați contestatari ai actualului președinte. Chiar dacă PNL-ul, prin conducerea sa, nu a adoptat o poziție oficială până acum, vizavi de intenția de a candida a vicepreședintelui liberal, faptul de a nu-l fi folosit pentru vreun post ministerial nici măcar în cel de-al doilea cabinet Tăriceanu dovedește că există o strategie de a-l ține... la cutie pe acesta, cu scopul de a nu acumula o uzură politică, în contextul unei viitoare confruntări cu Traian Băsescu.
crin_antonescu_35.jpgComparativ cu autopropunerile de până acum, Cozmin Gușă - PIN și Mircea Geoană, iar recent și Adrian Năstase, ultima, a lui Crin Antonescu pare cea mai de luat în seamă, având în vedere că avem de a face cu un om nediscreditat politic. Dacă în cazul lui Cozmin Gușă putem vorbi de genul de candidat de talk-show, în cazul lui Mircea Geoană avem de a face cu un tip lipsit complet de popularitate și charismă, iar dincolo de toate aceste neajunsuri prin comportamentul șovăielnic și de multe ori complice cu Traian Băsescu, liderul PSD nu a dovedit până acum că ar fi un mare rival al președintelui. Legat de Adrian Năstase, el se pare că se bucură în ultima vreme de o anumită reabilitare și refacere a imaginii publice, dar atâta timp cât Traian Băsescu rămâne puternic, fostul prim-ministru va fi, în continuare, vulnerabil.
În concluzie, prin coliziune directă, este mai greu ca Năstase să-l învingă pe Băsescu. Doar ajutat eventual de o conjunctură nefavorabilă pentru președinte, Năstase ar putea avea anumite speranțe într-o posibilă bătălie cu acesta. Față de toți cei de mai sus, Crin Antonescu are atuul unei anumite imagini curate, fiind neșantajabil politic și capabil să spună lucrurilor pe nume. Ce-l face însă să aibă o notă comună cu toți ceilalți posibili contracandidați ai lui Traian Băsescu este lipsa acelui populism șmecher și ieftin mergând până la mitocănie, cu care, de altfel, președintele jucător nu iartă pe nimeni într-o competiție electorală.
Iar cum sondajele nu-l arată prea jos din punct de vedere electoral pe președinte, este posibil să fie nevoie să așteptăm ca Traian Băsescu să devină propriul său adversar pentru a se verifica încă o dată zicala: fiecare pasăre pe limba ei piere.


Sursa : Crisana : Politica Interna


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Crinul si spinul : Politica Interna : Crin Antonescu
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti