Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Fara sacou, elevii Liceului de Informatica Petrosani : Hunedoara
Ma 13 mai 2008 12:39:11 +0300


Fara sacou, elevii Liceului de Informatica Petrosani : Hunedoara
Hunedoara : N-au avut acces în școală

Mai mulți elevi ai Liceului de Informatică Petroșani nu au putut intra la cursuri după ce conducerea școlii le-a interzis accesul la cursuri pentru că... nu au sacou. Elevii au stat în fața liceului timp de trei ore așteptând să intre la ore și ar fi rămas pe tot parcursul zilei dacă nu ar fi sosit la fața locului mass-media.


Hotărârea ca elevii să participe la cursuri în uniformă școlară a fost luată de conducerea Liceului de Informatică Petroșani în urmă cu un an, în dorința ca acest lucru să fie un facil de identificare a elevilor. În prealabil au fost consultați atât elevii, cât și părinții acestora și majoritatea a optat pentru introducerea uniformei. Totodată, a fost elaborat și un regulament interior potrivit căruia, începând de ieri, elevii sunt obligați să poarte uniforme școlare.

30 fără sacou

Obișnuiți cu ținutele de până acum, un număr de peste 30 de elevi au venit la școală fără sacou, dar aveau la ei insigne, legitimații și carnete de elev. Regula, strictă chiar din prima zi, n-a permis liceenilor accesul la orele de curs. Între aceștia se aflau inclusiv elevi ai clasei a XII cărora nu li s-a impus purtarea sacoului, tocmai pentru că anul școlar va lua sfârșit pentru ei în doar câteva săptămâni. „Suntem aici de la ora 8 dimineața și nu ni se dă voie să intrăm în liceu pentru că nu avem sacou. Avem insigne, legitimații, dar nu avem sacou. Unii dintre cei care au fost ținuți afară au ales să plece. Noi suntem o clasă întreagă de elevi care am refuzat să ne facem sacouri. Suntem în clasa a XI-a și nu suntem de acord cu această decizie. Asta nu înseamnă că nu avem dreptul să intrăm în clasă. În afara școlii au rămas și elevi de clasa a XII-a”, spune Alexandru, unul dintre elevii ce stăteau și așteptau în curtea liceului.

Cadrul didactic de serviciu pe școală a ținut să precizeze faptul că nu școala i-a obligat pe copii să aleagă uniforma, ei puteau opta orice altă ținută, cu condiția ca ea să fie la fel pentru toată lumea. „Conducerea liceului, părinții și elevii au decis de anul trecut introducerea uniformei în liceu. În clasa mea cei 29 de elevi au ales să poate sacoul. Am auzit că au fost și elevi care au refuzat, dar așa este regulamentul, trebuie să se supună. Sacoul costă 80 de lei și copiii au putut plăti în rate. Cine nu are sacou nu intră în liceu”, se arată intransigentă Mariana Ciornei, profesorul de serviciu pe școală.

Inspectoratul ține cu Școala

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara spun că elevii trebuie să respecte regulamentul intern al unității de învățământ. „Elevii trebuie să se supună regulamentului intern al instituției. Nu mi se pare o soluție ideală interzicerea intrării la cursuri, direcțiunea putea să aleagă un alt mod de a impune regulamentul. Ne vom interesa de acest caz, vom discuta cu direcțiunea, care trebuie să găsească o altă metodă pentru a impune regulamentul”, declară Simion Molnar, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Conducerea școlii a pozat în lipsa de cunoaștere a situației. „Mie nu mi s-a semnalat nicio neregulă. Toți elevii trebuie să poarte sacou conform regulamentului. Cei ce nu au fost la ore vor fi absenți. Elevilor li s-a permis intrarea în liceu, eu sunt de dimineață aici și nu mi s-a semnalat nicio problemă”, spune Georgeta Sterca, directorul unității de învățământ.


Sursa : Servus Hunedoara : Hunedoara


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Fara sacou, elevii Liceului de Informatica Petrosani : Hunedoara
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti