Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Primaria Deva
Mi 07 mai 2008 12:44:42 +0300


Impozite si Taxe : Primaria Deva
Stiri Deva : Direcția Fiscală a încasat deja aproape jumătate din veniturile estimate pentru 2008

Direcția Fiscală a Primăriei Deva a reușit să încaseze în primele patru luni ale anului aproape jumătate din veniturile prognozate. Potrivit lui Clara Popa, șef serviciu Impozite și Taxe, până la 30 aprilie, direcția a încasat 67,2 milioane lei, din cele 150 milioane estimate.


„Anii trecuți am început o acțiune susținută de recuperare a datoriilor de la cei care nu au plătit, prin deschiderea procedurii de urmărire fiscală. Oamenii nu erau obișnuiți să se trezească acasă cu somații sau să aibă popriri pe salarii, pensii sau conturi. Am reușit să disciplinăm contribuabilii, și de la an la an, tot mai mulți plătesc până la termenul scadent și nu mai așteaptă să-i somăm noi”, crede Clara Popa. În plus, spune șeful Serviciului Impozite și Taxe, și noua legislație fiscală sprijină bugetele locale, în sensul că orice tranzacție importantă de bunuri (de tipul vânzărilor de mașini, terenuri sau case, de exemplu) nu se mai poate face fără un certificat de neurmărire fiscală, care presupune achitarea în totalitate a datoriilor către bugetul local.

Încasări mai mari de la persoanele fizice

Până la 30 aprilie 2008, Direcția Fiscală a încasat 8,2 milioane lei din impozitul pe clădiri de la persoane fizice și 27,7 milioane lei din impozitul pe clădiri de la persoane juridice. Persoanele fizice au plătit 1,6 milioane lei impozit pe teren, iar persoanele juridice, 2,4 milioane de lei. Taxa auto a adus bugetului local 3,5 milioane lei de la persoane fizice și 3,6 milioane lei de la persoane juridice. Încasările lunii aprilie, pe toate categoriile de venituri, au fost de 14,5 milioane lei. Din această sumă, persoanele fizice au adus bugetului 645.000 lei pentru impozitul pe clădiri, 194.000 lei pentru impozitul pe teren și 469.000 lei pentru taxa auto. De la persoane juridice, s-au încasat, tot în luna aprilie 2008, 6,4 milioane lei din impozitul pe clădiri, 372.000 lei din impozitul pe teren și peste un milion de lei din taxa auto.

Se va atinge planul estimat

Chiar dacă majoritatea contribuabililor și-au achitat obligațiile curente, iar în restul anului sumele nu vor mai fi atât de mari, Clara Popa este optimistă în ceea ce privește realizarea încasărilor estimate. „Față de anul trecut, încasările pentru aceeași perioadă au crescut cu 10 milioane lei. Deși majoritatea contribuabililor și-au achitat obligațiile la termen, un nou vârf al încasărilor va fi atins la al doilea termen scadent, 30 septembrie. De asemenea, există taxe, impozite și amenzi pe care le încasăm tot timpul anului, astfel că nu cred că nu vom reuși să atingem bugetul estimat”, a concluzionat șeful Serviciului Impozite și taxe din cadrul Primăriei.


Sursa : Servus Hunedoara : Stiri Deva


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Impozite si Taxe : Primaria Deva
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti