Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Lacrima ce poarta amprenta iubirii
Jo 15 mai 2008 14:46:57 +0300


Lacrima ce poarta amprenta iubirii
Dragostea cunoaște nenumărate forme de exprimare. Poezia de dragoste rămâne, probabil, forma ei cea mai înaltă.

Dragostea cunoaște nenumărate forme de exprimare. Poezia de dragoste rămâne, probabil, forma ei cea mai înaltă. O regăsim în al patrulea volum de versuri semnat Stejărel Ionescu, „Lacrima - un nume sfânt”.


Nu puțini sunt cei care în mijlocul unei furtuni emoționale adolescentine au luat un pix și o foaie pentru a-și așterne gândurile sub formă de versuri. Numai că dragostea nu are vârstă și iată că, în toamna ei, pentru Stejărel Ionescu ea este prezentă în fiecare vers prin care-și exprimă viața din care chiar iubirea pare să-i lipsească cu desăvârșire. Pentru poet, aflat acum la al patrulea său volum de versuri, poezia nu este doar un simplu exercițiu cultural, o formă abilă de comunicare cu un cititor mai mult sau mai puțin prevenit. Ea constituie o subtilă convocare la realitatea imediată a lumii, o încredere nemăsurată în puterea cuvântului. Stejărel arată în poemele sale dragostea sa nemărginită, însă plânge cu lacrimi amare când simte că el însuși nu este iubit. Eveniment literar „Lacrima - un nume sfânt” reprezintă pentru poetul Stejărel Ionescu trecerea de la poezia de album la cea de consistență. Ea s-a născut, după cum chiar autorul o explică, din trăirea de zi cu zi dintre două ființe care s-au întâlnit pe linie telefonică. Volumul îl aduce pe autor înapoi la poezia lirică, după ce și-a exprimat trăirile până acum în versuri albe. „Poezia lui Stejărel nu este altceva decât o comunicare a poetului cu sentimentele dulci, frumoase. El este un poet al ființei. Vorbește pătimaș despre femeie pe care o iubește într-o liniște amară. Poemele poartă nume ale unor localități din Spania, acolo unde nu a fost la cules căpșuni, ci să scrie poezie. Multe dintre poemele sale îmbracă o haină purtată. Limbajul literar al poezie este una a iubirii, dar nu este nevoie doar de lacrimi, ci și de derivate și sensuri care să facă poezia cântec”, spunea Miron Țic, scriitor. Stejărel Ionescu, cel care nu și-a deformat prin nimic forma de exprimare scrisă prin profesia sa de jurnalist, este cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor din România.


Sursa : Servus Hunedoara : Deva


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Lacrima ce poarta amprenta iubirii
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti