Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Agroexpo la Deva
Lu 14 apr 2008 13:40:11 +0300


Agroexpo la Deva
Stiri Deva : Târgul de echipamente și utilaje pentru agricultură „Agroexpo”, deschis în colaborare cu „Agromec” SA Deva ...

Târgul de echipamente și utilaje pentru agricultură „Agroexpo”, deschis în colaborare cu „Agromec” SA Deva, și aflat la ediția a XVII-a, și-a deschis porțile la sfârșitul săptămânii trecute. 21 de societăți comerciale din țară și străinătate au expuse aproape toată gama de utilajele și uneltele agricole, dar și semințe de legume și flori, plante decorative, îngrășăminte, erbicide și pesticide. „Vrem să aducem hunedorenilor tot ceea ce este nou în domeniu. Toate semințele pe care le avem sunt certificate, cu rezultate excepționale. De pildă, dintr-un cartof pentru însămânțat ies între cinci și opt tuberculi, ceea ce însemnă între cinci și opt kilograme de cartofi în fiecare cuib”, explică Dan Florin Oltean, directorul Agromec Deva. Târgul organizat de Agromec este unul cu vânzare, produsele putând fi achiziționate de producătorii agricoli, persoane fizice sau asociații, cu plata pe loc sau prin credite bancare.

agroexpo_la_deva_1.jpg

Agroexpo la Deva


Firmele participante expun tractoare, mașini agricole: pluguri și discuri, mașini de semănat și remorci, motosape, motocultoare, motocositoare, motoferastrăie și generatoare de curent, echipamente de ierbicidat, mori cu ciocane, bucătarii furajere, mașini de frământat cu spiră, greble și cositori mecanice, instalații de irigat, aparate de muls de toate tipurile, tancuri de răcire lapte și instalații de pasteurizat și ambalat lapte. Atracția cea mai mare și pentru care agriculturii au venit în număr peste așteptări s-au dovedit a fi tractoarele produse în China.

agroexpo_la_deva_2.jpg

Agroexpo la Deva


Oamenii spun că sunt interesați de ele pentru că au capacitate mică, sunt ieftine și răspund nevoilor pe care le au în gospodăriile proprii. „Am plătit un avans pentru tractor în urmă cu două luni. Abia la acest târg a fost adus și am venit să-l ridic. Se pare că nu am noroc să plec cu el acasă până marți pentru ele sunt aduse neasamblate și abia la sfârșitul săptămânii au venit reprezentanții firmei să-l „pună pe picioare”. M-a costat 20.000 de lei. Am ales varianta aceasta de tractor pentru că răspunde exact necesităților pe care le am eu acasă. Intenționez să-l folosesc pentru arat, semănat, transport lemne, gunoi. Am doar trei hectare de pământ și îmi pot face bine treaba cu el. Dacă ar fi fost să solicit închirierea unui astfel de utilaj de la alți proprietari m-ar fi costat în doi ani suma pe care o voi plăti acum pentru un utilaj nou”, susține Ioan Șoit, din satul Cozia. La târgul de la Deva, un tractor poate fi achiziționat cu prețuri cuprinse între 14 și 25.000 de lei, o mașină care permite ierbicidarea cu 1.500 de lei (poate fi transportată de om și are un randament de 3 ha/zi). Reprezentanții Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Hunedoara au explicat vizitatorilor la acest târg necesitatea mecanizării în agricultură. Expoziția este găzduită de sediul Agromec din Deva, Strada Depozitelor.

agroexpo_la_deva_3.jpg

Agroexpo la DevaSursa : Servus Hunedoara : Stiri Deva


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Agroexpo la Deva
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti