Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Spectaculosul Turn Taiwan, constructia SF proiectata de un roman
Ma 09 nov 2010 08:32:10 +0200


Spectaculosul Turn Taiwan
Echipa de arhitecți români coordonată de experimentatul arhitect futurist Dorin Ștefan a devansat 236 de echipe din 25 de țări ale lumii...

Echipa de arhitecți români coordonată de experimentatul arhitect futurist Dorin Ștefan a devansat 236 de echipe din 25 de țări ale lumii, câștigând premiul I la concursul internațional organizat în Taiwan, pentru construirea unui zgârie-nori de 300-350 de metri.

Proiectul, desprins parcă dintr-un film SF, a fost recompensat cu suma de patru milioane de dolari taiwanezi (circa 125.000 de dolari americani), de un juriu internațional format din arhitecți americani, britanici, japonezi și taiwanezi.

Aceștia au conchis că proiectul românilor va fi un punct de atracție, o grațioasă realizare artistică iar structura sa și materialele din care va fi construit constituie o provocare.

După ce au aflat vestea cea bună, soții Anda și Dorin Ștefan au plecat spre Viena, într-o excursie de plăcere.
Arhitectul care, împreună cu echipa sa, a impresionat în Taiwan este singurul profesionist român ale cărui realizări (casa de vacanță de la munte și sediul BCR Ghencea) se regăsesc în atlasul arhitecturii mondiale. Doctor în arhitectură, profesor universitar și vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, comisar pentru România la Bienala de Arhitectură (Veneția, 2002), Dorin Ștefan este autorul proiectelor a peste 20 de clădiri de referință din București, între care Euro Tower, sediul BCR Ghencea sau sediul Grivco.

Într-un interviu acordat ProTV, în urmă cu un an, Ștefan și-a mărturisit dezamăgirea de a fi defazat față de dorințele potentaților bucureșteni. La trei luni de la Revoluție, când mi-am deschis primul birou, într-o garsonieră, visam la arhitectura Occidentului. Dar clienții visau la ranch-ul familiei Ewing, din serialul Dallas. Abia spre anul 2000 am putut trece la un stil mai modern. A fost frustrant, pentru că eu sunt un arhitect de ruptură.


Sursa: Bihoreanul.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti